OMG

dag drog mickes familj med mig ut o gick i 4km. kan lova en johanna som e död nu.. urk så slut jag är i kroppen! 
 
Idag går jag in i v 30 och har 76 dagar kvar <3 kommer lite bilder på dagens prommenad 
 
melwin var med ute i vagnen han sov hela tiden och farbror emil var med.. han är en hund för er som inte vet =)
 
 
orkar inte blogga så mkt utan snart sova för imorgon kommer mormor och larza <3 
 

nu e jag tillbaka =)

hej alla som läser min blogg. sitter nu o funderar på vad som har hänt sen sist jag skrev! sitter med min kopp te och lyssnar på lite musik =)
 
åkte till mamma den 19 mars och var där tills i måndags så därför har jag inte bloggat något! hos mamma träffade jag världens bästa syskonbarn Wilma o Elvira <3 älskar er mina tjejer <3 melwin fick testa på livet som storebror eller nu var de ju kusin men han fick se att när mammas bebis kommer så är en arm upptagen ibland men vi löste allt fast Elvira på snart 2 månader låg hos moster <3 Träffade mina söners fadder och hennes sambo vilket jag tyckte var super kul! träffa emma och alla henne troll med <3 mina fina vänner ni ska bara veta hur mkt jag tkr om er. hann inte träffa alla denna gång :( 
Jag o melwin åkte tåg o buss till mamma och de gick fint hela vägen! under helgen bytte mamma o syrran lgh och lillebrors tjej fick eget o lite sånt! så jag testade på att vara mamma till snart 2 st 2åringar och lilla elvria på 2 mån snart =) kan säga de att får jag tvillingar ska jag inte skaffa en liten så tätt inpå IAF!!! fast nu är jag ju gravid med vilket gjorde allt lite svårare då jag inte kom upp o ner från golvet med elvira. älskar er barnen <3 
resan hem från mamma gick så där! kom till degerfors som jag skulle och där var tåget SENT 24 min för brand i laxå så jag skulle inte hinna med mitt nästa tåg. åkte med tåget till k-stad o prata med sj och tågkompaniet och de var tågkompaniets tåg som jag skulle missa o då var de deras ansvar o fixa ny resa hem utan kostnad! jag satt nästan 3 timmar i k-stad på nästa tåg till trollhättan och där mötte en gubbe upp mig som var från limousineservice företag i GBG. så han körde oss hem och hade med bilstol till melwin o var dunder trevlig. Sen bjöd tågkompaniet på fika för 100kr i k-stad =) väl hemma ca 1 timma sen mot vanliga rutten så la jag melwin och mös med gubben framför tv:n hela kvällen =) 
 
Tisdag blev de ullared och där handla vi massa kläder till pojkarna och till mig.. micke fick inte ett skit denna gång då han har så mkt o fick så mkt sist vi var nere =) på vägen hem stanna vi på ikea och handla lite saker vi behövde där! så nöjd med den dagen hade också med mig svärmor och de uppskattade både gubben, jag o melwin så klart =)
igår åkte vi o månadshandla i uddevalla sen blev de ganska lugnt.
Idag har vi haft farmor på besök ( melwins farmor) hon kom med tidig pressent till mig eftersom jag fyller 23 år på tisdag! fick en skit snygg elvisp då min gick sönder för ett par veckor sen. 
 
Snart blir de att se lite tv o lägga melwin <3 kommer lite bilder från tiden jag har varit borta! =) 
 
 
här har ni bilder på melwin som tränar på att stå på bräda, kusinen ligger i vagnen och lite andra bilder på elvira, wilma o melwin <3 ena bilden håller melwins fadder elvira för första gången <3 
 
 
nya skor fick melwin igår med =) 
 
nu säger jag hej då o ha en bra kväll så ska jag försöka skriva lite mer imorgon =) 

otur jag har

igår fixa melwin o jag maten tills micke kom hem! sen bestämde vi oss för att handla lite fredags mys och vi gick ner till affären och när vi kom nästan ända ner så drog jag mig på grus och nu kan jag nästan inte gå! micke jobbar 12 timmars idag o imorgon och avloppet är de stopp i så kan inte göra ett skit! så blir att vänta in någon som kan hjälpa mig med de för de är svårt att komma åt. micke försökte igår men lyckades inte! Idag var de meningen att jag skulle stor städa men de klarar inte ja med denna värk. melwin har bestämt sig för att inte ha blöja o han vill inte heller kissa så får se ska snart ta honom till toa så han kan gå utan blöja som han vill! tkr toa träningen går skit bra bara att han inte vill bajsa på toa så han är inte blöjfri ännu :/ 
 
v 28 <3 
 
 
Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?
 
 

äventyrslandet i Vänersborg =)

Igår badade vi i Vänersborgs badpalats och de var halv roligt bara för lite saker o göra! är van med örebros äventyrsbad som är stor skillnad på! men efter lite lek o bus i några timmar så bestämde vi oss för att fika! blev massa mer bad sen. Alla i duschen kollade massa på mig i duschen, har dom inte sett en gravid kvinna bada badhus förr? underbart att ha en hel dag med melwin o micke <3 
Efter badet åkte vi till farmor och lekte massa! melwin somna i bilen då han inte sov middag innan badet! jobbigaste var att han somna inte förräns 9 i går men sak samma vi hade så roligt så de var värt de
 
IDAG där i mot är inte allt så roligt höften värker och huvudet hänger inte med. är nog trött ännu! 
Igår ville bebisen i magen inte röra sig ett dugg i badet ( vet ej om de e vanligt) men idag har han sparkat ikapp allt.. omg magen rör sig hela tiden! Idag vill inte melwin sova så de blir la tidig sängen för honom ikväll och jag ska se på farmen på finalen! hoppas erik vinner =) 
 
Micke jobbar 12 timmars pass idag, imorgon och på söndag så han kommer inte hem förräns efter kl 6 så han kommer hinna gossa lite med melwin innan de e natten för honom! skriver mer i morgon då jag inte orkar så mkt idag =) ha de bäst alla 

dagens middag

Idag börja jag dagen med att ta blodprov och köpa mer järntabletter! sedan hitta vi ett recept på en fiskgryta vi tänkte vi måste testa! o måste säga att de var så otroligt gott =) 
 
http://www.arla.se/recept/fina-fiskgrytan/
 
här har ni recept på den. o jag lovar att de är värt o testa! till o med melwin gilla maten =) 
 
nu blir det att ta de lugnt o vila! sova tidigt ikväll för micke jobbar natt! 
 
 
 

v 27 igår

Har inte mått så bra ett par dagar! har haft huvudvärk och yrsel! ska till vc i morgon och ta ett blodprov för att se hur mitt levaxin värde är tror de är för långt o därför jag mår dåligt! så här mådde jag ungefär innan jag fick medicinen första gången. så jag ligger bara för de mesta just nu! försöker komma ut lite med för melwins skull. så igår var vi på boll o lek sen var vi hos linda o lekte lite =) men blir helt slut av att sitta upp för länge! så imorgon bitti så fort vi vaknat så blir de vc o sen måste jag köpa mer järn tabletter! 
 
Igår dömde micke två matcher och idag är han iväg på en match.. så skönt att han fått 3 matcher denna helg för vi ska till ullared om 2v sen kommer mamma om 3 v och så fyller jag så pengar är aldrig fel :P
 
 
här är magen från igår. vecka 27 =) jag ser sparkarna varje gång han rör sig nu så jag lyssnar aldrig på min baby sound men ska spara den till nästa bebis för nu behöver jag inte den mer =) 
 
 
detta kom micke med hem igår när han åkte förbi ica i uddevalla så rinde han o fråga vad vi skulle ha som lördagsmys och jag sa vad som förutom snuskigt godis =) då kom han hem med detta till oss ( tidningen var till mig så klart =) 
 
 
 
här är syrrans små skit ungar<3 fan vad jag älskar dom (har inte träffat lillfisen ännu) önskar att jag kunde fått hit dom samtidigt som mamma kommer men mamma ville inte ha med dom för hon har dom hos sig hela tiden! hade varit VÄRLDENS bästa födelsedagspressent om dom två trollungarna följde med.. 
 
ja ja nu ska jag värma mat till melwin o mig sen ska jag försöka vika lite tvätt o kanske gå ut vi får se!! ha de gött 

99 dagar kvar

Idag är det 99 dagar kvar till bf eller 3 månader och en vecka. Längtar massor efter lillebror bror. Nu sova natti

blandade känslor

Idag skulle min fina morfar som dog -06 bli 76 år. fan vad jag saknar dig morfar! du var det bästa som fanns för mig som barn! älskade och älskar honom till så otroligt mycket! nu sitter jag o kollar på sofias änglar och små gråter! helvete att de kan hända sånt i en familj!
 
Melwin har varit sur hela eftermiddagen. men i morgon blir de till farmor så han kommer kanske vara på bättre humör! lekt lite med linda o angel idag! =) 

=)

igår var vi ute och lekte lite eftersom det var så fint väder
 
 
 
 
lite bilder på mina fina killar när vi e ute och leker =) Sedan fick vi besök av linda och hennes familj =) på kvällen igår kom jimsan på besök och vi käka lite gott igår kväll! nom nom så gott de var! la mig vid halv 11 och vem vaknar när jag ska sova? joo lillebror vakna och levde FAN hela natten! 
 
Idag börja dagen runt kvart över 7 med melwin som ville leka en stund innan frukosten! så jag låg kvar i sängen o mös av att lillebror vakna när melwin busa och stoja =) vid 8 blev de bompa och frukost =) sen skulle jag städa lite lätt men blev storstädning så nu har jag bara vårat rum och lite tvätt kvar men tar de när micke kommer hem i eftermiddag för han slutar om ca 2 timmar =) älskar när micke jobbar 06.00-14.00 för då får vi hela eftermiddagen tillsammans vilket jag älskar =) 
Nu blir de att äta lite lunch innan melwin bus ska lägga sig och jag får kanske besök av linda och andres och kanske deras troll unge senare =) =) 
 
nä har inte så mkt mer o säga just nu! ska iaf käka lunch med melwin o de blir yoghurt och flingor tror jag =) 
 
Ha de bäst 

Morgon

Vart vaken större delen av natten. Har haft magknip istort sätt hela natten. Ligger ensam vaken då Melwin o micke sover. Micke sa igår " jag kommer inte till ro o sova" till svar fick han, lägg i från dig mobilen så somnar du. Sagt o gjort 5 min senare sov micke. Skönt att jag hade rätt igen. Bara synd att jag inte sovit så bra. Menmen upp o hoppa, ska bbörja duka fram frukost till mina pojkar. 
 
En bild på Melwin när han sover, mammas fina älskling <3
 
 
 

för skoj skull

 
för skojs skull leta jag upp en bild från jag vänta melwin och en ifrån idag =) är lite större denna gång än med melwin :P 

v 26 <3

nu sitter jag o melwin här och väntar på maten! Idag har vi varit på boll o lek och busat en massa, sen blev det en sväng till affären, när vi kommer ner till affären så står ambulans och räddningstjänstens lilla bil! då har en man skadat sig eller haft ett sår som gått upp eller något sånt o de BLÖDDE till förbannelse, hela ica var fullt av blod och utanför ica var det massor! stackars honom. han var gammal man så jag tyckte otroligt synd om honom och ambulansen som inte fick vara i fred utan hela brastads befolkning stod o kollade! vi stod på långt avstånd o kolla lite för melwin ville se ambulansen. När ambulansen hade åkt så kom brandbilen dit för de var så mkt blod att dom fick skölja av halva entre dörren och allt utanför!! väl hemma blev de sova lite och mysa i soffan! 
Tog massa kort idag/igår på melwin =) Igår var vi på torp o handlade lite mamma kläder till mig och några tröjor till melwin! vi båda fick också strumpor. Vi handla inget till micke eller lillebror :P
 
 
här är en bok vi köpte till melwin på veckans klipp kosta 69kr och massa olika ljud o höga ljud så de går inte att sova med iaf! andra bilderna är när melwin leker med boken! lite nya bilder på min fina skatt! 
 
här kommer lite bilder på melwins kläder =) 
 
 
här är lite bilder på hans kläder o mina sockar :P 
 
 
ett par nya mamma byxor och min nya mamma tröja! =) tack älskling för dessa fina kläder! tänkte ta en fin bebis bild när jag ändå är i farten =) så här ser jag ut i vecka 26 =)
 
 
Vecka 26

Kroppen:
 Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret
 
 
 
 
nä nu blir det mat dax så ha de =) 

RSS 2.0