sista dagen på detta år

hoppas alla mina vänner har haft ett fint 2012 och jag önskar er ett händelserik 2013.. själv har 2012 varit toppen delat året med min fina micke och våran fina melwin <3 jag blivit gravid.
 
det finns mkt dåligt med när det gäller 2012 men tänker inte dra upp det för man ska ju tänka på allt bra istället för dåligt
 
2013 kommer bjuda på, 
15 jan RUL <3 sen kommer massa bm besök under våren
2 april fyller jag 23 år
18 maj melwin blir 2 år 
16 juni är jag beräknad med min andra lilla skatt! <3 
2 sep fyller micke 30 år =) 
 
SEMSTER tider bebisen kommer runt 16 juni typ och då är micke ledig 10 dagar sen har han semster kvar från förra året som ska tas ut och sen har han sin semster som e planerad. så kommer ha melwin o pappa hemma hela sommaren vilket jag gillar då ska vi åka till borås, bada i havet, åka till mamma tror jag, sen vill vi campa också men det får vi se om plånboken säger okej till! som ni märker har massa planer för detta år.. 
 

lördag

Idag blir det att åka in till uddevalla för en julklapp till melwin är sönder så vi ska byta in den och köpa  tjocka tavelkritor till melwin som inte går sönder så lätt.. 
 
sen kanske det blir mys hos farfar o farmor sen =) älskar att se glädjen i melwins ögon när vi besöker dom! 
Idag har jag fått röra melwin ( han är sådan pappa gris att han inte vill att jag gör något med honom) 
så micke sover ännu men snart måste han vakna för vi ska till uddevalla och vi ska äta lunch och ja allt detta med! 
 
Nä ha det bra. orkar inte skriva mer idag. mått lite illa på morgonen men det är borta nu =) 

hallå

Idag börja dagen halv 8 sen blev det till vc o kolla lite prover på melwin för rethostan på natten ej försvinner, blodprov på mig och allt detta tog 2 timmar :( sen till ams, fk, spoteket och sen blev det pizza  där stampa tobbe in och sen kom jimsan och wilma också =) hade massa mys där. köpte lite fika innan dess för jim o wilma kommer hit en stund sen! 
 
melwin fick en sterio i julklapp och den gjorde så han kunde sova middag idag vilket hans mamma gillar! så från o med nu ska melwin alltid ha radio på iaf till middags vilan =) då vet jag att han somnar. 
Annars har det inte hänt så mkt idag jo att micke köpte mig nya byxor =) det TACKAR jag för.
Mina gamla puma byxor har gått sönder i hela skrevet så dom blir bara HEMMA byxor medans dom nya " lite" större bara för jag älskar stora byxor sen ska jag kunna vara gravid i dom med =) 
 
händer inte så mkt mer just nu. kanske slänger upp ett inlägg sen ikväll
 
 
bild från igår när melwin pussla o lyssna på musik =)

våran jul <3

Heej, nu har jag, micke o melwin kommit hem från 2 dagar hos farfar o farmor, där hemma var farster och farbror stefan och patrik som är fasters man! sen idag kom farbror roger och hans fru gunilla =) <3 tänkte dra upp lite bilder på julklapparna men blev inga bilder vid julmaten, granen och allt paket öppning.
 
 
detta fick han av faster millan och patrik <3 ända jag inte gilla är granen som spelar så högt, sedan fick melwin kritor, pennor o massa skoj till den här staflit med black and white board. <3 
 
 
 
detta fick melwin har farfar och farmor <3 cd spelaren ska jag köpa massa sagoböcker till honom så han kan lyssna på när han inte kan vila middag. 
 
 
melwin fick kläder av maja som är mammas mans mamma! hoppas ni hängde med lättare kanske om man säger min lossas fars mamma  =) iaf super fina kläder.
 
 
denna fick han av roger ( farbror) och gunilla ( hans fru )
 
 
dessa fick han av mormor <3 och ska säga att det översta pusslet är lite svårare och det är skit bra för då tar vi allt till en ny nivå <3 I LIKE <3 
 
 
detta fick melwin av farbror stefan vilket var super uppskattat =)
 
sist men inte minst våra julklappar vi gav till melwin 
 
 
detta fick melwin av oss i jul =) allså massa julklappar och massa att stöka ner med! så blir att sortera upp allt o kolla vad jag kan lägga undan ett tag så vi slipper ha ALLT framme på en gång.
Köpte melwin en madrass till hans säng så han slipper sova på en förliten madrass med täcken för det ska passa utan nu passar det vilket som =) underbart säger jag bara! 
 
Ha en toppen kväll en annan ska snart sova för mått illa hela dagen idag så orkar inte så mkt mer 

haft besök idag <3

Idag på förmiddagen kom tim och theo med deras mamma och hälsade på vilket var kul för mig o melwin  =) alltid skoj att snacka med vännerna =) melwin somna som en bebis i sängen vilket aldrig händer! la honom som vanligt för sin vila som han brukar prata sig igenom men inte idag! skönt de men då är jag ej trött för att vila <3 ja ja kolla på en super bra häst film vid namnet drömmaren (den heter något annat men på svenska heter den så ) 
 
Alla människor längtar nog till jul just nu men det gör inte lilla jag utan jag längtar 3v o 3 dagar framåt, för då ska vi få se vem det är som gömmer sig i min mage. känns som det är tidigt rul men det är v 18+1 så det är lite tidigt men det passar mitt schema så bra =) 
 
15 jan kl 11 ska jag äntligen få se dig igen o få bekräftat att alla sparkar o puffar jag börjat känna är verkliga tror inte på dom förräns jag ser ditt hjärta slå. min fina unge! jag älskar känslan av att bära dig o veta att du snart är född och får spendera livet med din bror som är världens snällaste och du har en pappa som älskar dig tusen gånger om och så klart jag som saknar att få amma dig och få ha dig vid min sida =) 
namnet på dig har vi bestämt ska också ringa efter jul o nyår och boka in så micke får skriva sig som pappa på dig innan du är född så du slipper heta POJKE/FLICKA olsson tills papprena är klara! för du ska födas som fredriksson-sten och det är en sak jag ska stå fast vid =) 
 
nä nu ska jag se klart filmen sen ska min fina melwin vakna om en liten stund och då blir det nog ut en stund till eller soff häng =) 

sovit dåligt inatt

inatt kom micke hem vid 02 inatt isf 06, fanns nästan inget o göra så när han kom hem så hade melwin nyss vaknat och var ledsen. Melwin blev tyst o börja tjata så fort han hörde pappa komma, sen tystna han igen och börja prata i sömnen! så vakna halv 7 av melwin var ledsen igen :O bara upp o ge en flaska för jag orka inte upp så tidigt så tillbaka ner i sängen så vakna micke med! låg där till halv 8 o sen upp o käka, micke la sig o sov igen och jag tog hand om melwin! sen blev det vid 11 att åka till uddevalla och handla lite o så!! sen kommit hem och städat lite och resten ska snart fortsättas... tröttsamt att ha så ont att jag inte orkar så mkt. men nu är det bara vårat rum, toa och hall kvar!!! sen all jävla tvätt.. nu ska det bli fint innan jul!! 
 
Saknar julgranen men har ingen fot eller stjärna så blir ingen gran för oss iår :/ 

bm idag =)

Idag var jag hos ams en sväng, sen fira vi lilla simon som fyller 3 år idag =) efter massa bus och lek där så blev det bm till slut och där var det mest snack och blodprov! så nu e jag blå på armen =) 
I morgon ska jag ringa RUL och jag har fått en tid tills nästa bm besök 19/2-13 då ska jag lyssna och mäta magen! då börjar det roliga med att vara gravid 
 
mår inte så dåligt med illamåendet men foglossningen tar död på mig
 
ha en bra torsdag

god morgon alla

Nu sitter jag o håller min son sllskap när han äter =) självklart har jag redan käkat, jag äter snabbare än honom! 
Nyss har jag skrivit till ams vad för jobb jag sökt osv och ska dit på möte idag! Inte så sugen på att dra till ams, men men sen blir det troligtvis o hälsa på lilla simon som fyller 3 idag =) så blir det till barnmoskan sen idag.. känner att jag har många bollar i luften idag =) funderar på om melwin ska få sluta o sova middag! för han somna inte förräns 9 halv 10 igår så nu på morgonen är han skit trött för han inte sovit klart! för sover han inte middag så somnar han vid 7 halv 8 och han sover till samma tid dagen efter, o när han ska vila mmiddag tar det ibland upp till 2 timmar innan han somnar och då är det dax att gå upp för honom. får se hur vi gör för han somnar inte hos ella heller så därför känns det som han kan ligga o läsa en bok eller lyssna på en saga eller något isf att inte sova eller vila alls! 
 
idag skulle min mormor fyllt år!  <3 
 
nä nu blir det att göra oss klara för att åka till lysekil 

håller på med maten

sitter och kollar på sambon och sonen som busar massa medans jag väntar på att ungen ska bli klar som har pommes i sig! sen blir det kyckling, sås och sallad =) en dag mindre till jul och snart måste jag slå in melwins julklappar! Iår ska vi vara med farfar,farmor,faster,farbror och fasters man =) ska bli en super rolig jul =) har en önskan om att mitt illamående ska vara över innan julafton men hoppas inte för mkt just nu =) 
 
Imorgon blir det att ringa GYN =) ska äntligen få en tid till att få se min bebis <3 längtar så, funderar på om vi ska kolla kön eller inte, vill ju kunna åka hem från bb med TEX rosa eller blå kläder fast kan ju ha något som passar båda könen med! men vi vet inte hur vi vill göra ännu och ingen annan kan ju påvärka vårat val, tänker inte bestämma mig idag heller för det är ca 1 mån tills jag får tiden. så kan tänka på saken medans jag är där sen, 
 
Gravid o nysa = hatar det, känns som bebisen stutsar inne i magen och får lätt kramp i magen! 
 
nä nu tillbaka till maten nu ska jag steka maten och värma såsen =) 
 

mått bra

jag har mått ganska bra idag! trött som fan bara men det kan jag inte gnälla på. nu sitter jag med min andra macka i handen! melwin ligger och jag kollar på massa tv nu hela kvällen =) i love it. nu blir det bara mys med sig själv

ögonmottagningen

Idag börja vi dagen med att få sovmorgon, melwin brukar vakna mellan halv7-halv8 men idag sov han till 20 i 9 =) TACK min fina 19 månaders kille <3 För idag blir han 19 månader min älskade barn =)
 
 
melwin o hans farfar i helgen <3 så underbara dom är =) 
 
Idag åkte vi till ögonmottagningen för åter kontroll efter han var liten och dom trodde han skelade! men fick ett bra besked att det var inga fel på hans ögon =) min fina duktiga son =) 
Sedan blev det till torp och käkade på coop och det var så gott! skulle nästan äta där varje dag för det var så gott...  6 dagar kvar till julen! måste slå in julklappar i dag eller imorgon! 
 
ha en toppen dag alla 

arg som faaan!!

vi köpte julkalendern och trodde man skulle ha 3 luckor lika för att vinna,
så enligt våran lott hade vi vunnit
volvo v60
10600kr
mat på coop för 1000kr
men så var det inte, vi förstod att något var fel! så ringde dom på folkspel och då skulle man kolla EN lucka och där i finns det 6 olik symboler och där i var man tvungen o ha lika 3 st!!! fffaaaaaan.. ja ja på söndag blir det uppe sittar kväll.. då jävlar ska jag vinna bilen o allt annat roligt!!! en vecka kvar idag till julafton
 
 

v 15

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår

en helg i munkedal

varit hos melwins farfar och farmor ihelgen! längtar redan till nästa söndag när vi ska dit igen och spela bingolotto och ha uppe sittar kväll! 
 
Foglossning, migrän, illamående och trötthet har bråkat med mig hela dagen..
orkar inte skriva så mkt just nu men ja ja nu vet ni att jag lever =) 

lucia

 
Idag är det lucia och alla söta små barn och vuxna som har lucia tåg runt om i vårat vackra land! 
 
För 4 år sen minns jag att jag hade den tråkigaste dagen i skolan EVER, jag hata just denna dag för en sak jag inte drar upp på bloggen, kom hem och mådde psykiskt illa ang allt som hände den dagen! MEEEEN MEEN MEEEN när jag kom hem så berättade mamma att jag hade blivit stora syster till världens vackraste viktor <3 Idag min älskade lillebror blir du redan 9 år gammal! vart tog tiden vägen? syrrans älskade trollunge <3 
 
 
 
här är lite olika bilder på viktor olika år.. <3 mina finaste i världen <3 

bild bomb

tänkte visa er så duktig son jag hade den 2 dec när min kusin på 5-6 år dansade med dansgruppen, fick äran att åka dit medans vi var hos mamma och titta på henne.. det kommer INGA bilder på henne då jag inte laddar upp bilder på andras barn utan att fråga! 
 
 
allt blev mer roligt när man får sitta i mormors knä och mysa <3  <3 <3 
 
 
så vacker mamma jag har! kan ni fatta att hon fyller 42 om mindre än 1 mån och snart mormor till 4 barn.. otroligt ung och vacker kvinna som betyder allt för mig o melwin <3 <3 du ska veta mamma att du är den bästa som finns fast vi haft våra tråkiga stunder..
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
idag var det lucia på melwins dagmamma, dom samlade ihop 2 dagmammor med alla deras barn och måste säga att det var så mysigt och så DUKTIGA barn det finns <3 kommer lite bilder på melwin 
 
 
kom också två bilder på dagmamman =) melwin gillar henne massor så för mig var det nästan ett måste att hon skulle vara med =) 
 
 
min fina buse på dagis kortet <3 mamma älskar dig
 
medans sambon e på lussebandy så myser jag i soffan och ska snart sova =) hoppas ni alla har haft en bra  12-12-12. tog ingen bild på 12-12-12 12:12 för jag sov då :P 

god morgon

Idag lämna vi melwin hos dagmamman fast det är ledig vecka för micke! melwin har inte varit där på länge pga resa till mamma och sjukdomar, sen ska dom ha lucia tåg idag så han behövde vara med lite också. Melwin blev lite rädd en sväng men han har ej varit där på länge sen kom den andra killen som är på samma dagmamma och sa " hej melwin, det är ju jag o sitt namn" melwin blev genast glad och tyckte det skulle bli kul o leka med alla barnen <3 tack underbara pojk för du tog med melwin in som du har gjort varje dag sen han börja. roligt att melwin har en kompis och umgås med =) 
Letat tomte/pepparkaksdress till melwin idag men hitta inget så han får ha en skit ful dress men en söt tomtemössa med nallepuh på! hade inget annat fick veta detta i måndags så lite snålt med tid och få veta sånt!! 
Nu i veckan som kommer ska melwin till uddevalla till ögon och kolla om han skelar som dom trodde när han var mindre! detta är ett återbesök och jag ser inga fel på hans ögon men nu får vi veta om han behöver glasögon eller inte! Tror iof inte det men vi får se!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Vad hände i k-stad inatt? någon som såg detta ? hade varit kul o sett det själv men en annan sov.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15917198.ab detta pratar jag om just nu =) 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Idag är det 12-12-12och jag ska kolla klockan o få en bild på 12:12 med på klockan =) alltid skoj och spara på då det är sista gången jag får uppleva detta då jag inte lever tusen år till! 
 
nä nu leta lite till efter en dress till melwin sen annars får det han ha duga! =) ha en toppen onsdag för det ska jag ha! 

v 14

Vecka 14
 
 
Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du fött barn förut blir magen oftast större mycket tidigare än under första graviditeten.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
i helgen har micke haft magsjuka! han börja kl 18.00 o skulle jobba till 6 på morgonen och jag vaknar vid 12 på natten av att micke dundra in och sen var magsjukan här. hela den natten spydde han som en gris! men nu har det gått 48 timmar sen han var lös eller spydde! han har mått lite illa igår för halsbrännan som kom av magsyran som han spydde upp! inte skoj o se min fina så sjuk.
Men först trodde vi att jag med hade åkt på det men tror inte det längre, har inte varit lös o spytt en gång men det var PGA slem i halsen, sen har jag bara mått som vanligt i denna graviditet. mått illa och varit super slö... 
Melwin har klarat sig helt =) UNDERBART <3 
-------------------------------------------------------------------------------
 
Idag ringde dagmamman o sa att på onsdag ska melwin ha lucia tåg. KUL att man får veta allt 2 dagar innan det ska bli av.. helvete jag vill veta minst en vecka innan iaf. tänk om jag inte hade haft tomte dress nu (har en skit ful men bättre än inget ), då skulle jag behöva stressa ut idag för att köpa en för dom sista kronorna man har! samma sak tänk om micke inte hade haft ledig vecka så skulle han behöva ta ledigt medans det är lucia och det skulle han inte kunna komma och be om sista minuten! TACK o lov är micke ledig hela denna vecka <3 ÄR så arg kommer ta upp detta med henne öga mot öga och samma med att barnen inte är ute ska ta upp det med för nu får det vara bra! samma sak hon bara jaha har ni sökt dagis till melwin? vi bara japp vi står på kö. ska berätta för henne att han hade fått vara kvar hos henne om hon kunde ha RUTINER på dagen!!!!!! lite arg är jag ska ni veta! 
 
ja ja ha det bra alla 

livet står still just nu

det händer inget än det samma gamla i mitt liv just nu, äter,sover, mår illa, yr, duschar, och passar upp på melwin, så ser dagarna ut så har inte så mkt att skriva om just nu! hoppas jag orkar hitta tillbaka till bloggen snart igen!! tycker det är tråkigt o blogga om allt gnäll hela tiden..
 
idag är jag i v 13 (12+4) känner mig inte gravid o vågar inte glädjas förräns RUL i jan...
 
har iaf kommit på ett okej sätt att byta på melwin.. duschen är bäst mot bajsblöjor! nä men ha det bra orkar inte sitta här är så nere av att jag ALLTID är trött och får inte sova spec mkt varken natt eller dag :(

RSS 2.0